Psychodiagnostisch onderzoek naar aandacht, concentratie en ADHD

Psychodiagnostisch onderzoek naar Aandacht, Concentratie en ADHD bij IPO Brasschaat - Ekeren

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we hoe belangrijk aandacht en concentratie zijn voor ons dagelijks functioneren. Voor mensen die moeite hebben met aandacht en concentratie, kan het verkrijgen van een duidelijk inzicht in hun cognitieve vaardigheden en mogelijke aandachtsproblemen van cruciaal belang zijn. Daarom bieden we psychodiagnostisch onderzoek aan naar aandacht, concentratie en ADHD.

Wat is ADHD?

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder (Aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis). Het is een neurologische stoornis die wordt gekenmerkt door problemen met aandacht, hyperactiviteit en impulsiviteit. Mensen met ADHD kunnen moeite hebben om zich te concentreren, zich rusteloos voelen en impulsieve beslissingen nemen.

Psychodiagnostisch onderzoek naar Aandacht, Concentratie en ADHD

Het psychodiagnostisch onderzoek naar aandacht, concentratie en ADHD bij IPO Brasschaat - Ekeren is ontworpen om een grondige evaluatie te bieden van de cognitieve en gedragsmatige aspecten die verband houden met aandachtsproblemen. Dit onderzoek kan nuttig zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Het onderzoek omvat verschillende onderdelen, waaronder:

Klinische interviews: Onze ervaren psychologen zullen een uitgebreid gesprek met u voeren om uw medische geschiedenis, symptomen en eventuele andere relevante informatie te verzamelen.

Gedragsobservaties: We zullen uw gedrag en interacties observeren om inzicht te krijgen in mogelijke aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit.

Gestandaardiseerde vragenlijsten: We zullen gebruik maken van betrouwbare vragenlijsten om specifieke symptomen van aandachtsproblemen en ADHD te meten. Deze vragenlijsten worden vaak ingevuld door zowel uzelf als door ouders, partners of andere betrokkenen.

Neuropsychologische tests: We zullen een reeks gestandaardiseerde neuropsychologische tests afnemen om verschillende aspecten van aandacht, concentratie en cognitieve functies te beoordelen. Deze tests kunnen helpen bij het identificeren van mogelijke onderliggende oorzaken van aandachtsproblemen.

Onze ervaren psychologen zullen de resultaten van het psychodiagnostisch onderzoek grondig analyseren en interpreteren. We zullen samen met u de bevindingen bespreken en een gepersonaliseerd behandelplan opstellen dat past bij uw specifieke behoeften.

Neem contact met ons op

Als u vermoedt dat u of uw kind aandachtsproblemen heeft of als u een diagnose of bevestiging van ADHD zoekt, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze deskundige psychologen zijn er om u te ondersteunen, een duidelijk beeld te krijgen van uw aandachts- en concentratievaardigheden en u te helpen bij het vinden van passende behandelingen en ondersteuning.
  

psychodiagnostiek brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)