Psychodiagnostisch onderzoek naar aandacht, concentratie en ADHD

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we dat de persoonlijkheid van een individu een belangrijke rol speelt in zijn of haar mentale welzijn en levenservaring. Om een diepgaand begrip van de persoonlijkheid te verkrijgen en eventuele persoonlijkheidsstoornissen te identificeren, bieden we psychodiagnostisch onderzoek aan op het gebied van persoonlijkheid.

Wat is persoonlijkheid en persoonlijkheidsstoornissen?

Persoonlijkheid verwijst naar de unieke combinatie van gedragspatronen, emoties, gedachten en karaktereigenschappen die een individu kenmerkt. Persoonlijkheidsstoornissen ontstaan wanneer deze patronen en eigenschappen rigide, ongezond of disfunctioneel worden en problemen veroorzaken in het dagelijks leven en in relaties.

Psychodiagnostisch onderzoek naar Persoonlijkheid en Persoonlijkheidsstoornissen

Het psychodiagnostisch onderzoek naar persoonlijkheid en persoonlijkheidsstoornissen bij IPO Brasschaat - Ekeren is ontworpen om een grondige evaluatie te bieden van de persoonlijkheidskenmerken en mogelijke persoonlijkheidsstoornissen van een individu. Dit onderzoek kan nuttig zijn voor zowel volwassenen als adolescenten.

Het onderzoek omvat verschillende onderdelen, waaronder:

Klinische interviews: Onze ervaren psychologen zullen uitgebreide gesprekken voeren met u om uw persoonlijke geschiedenis, gedragspatronen, emotionele beleving en andere relevante informatie te verzamelen.

Zelfrapportagevragenlijsten: U wordt gevraagd om vragenlijsten in te vullen die zijn ontworpen om uw persoonlijkheid en mogelijke persoonlijkheidsstoornissen te meten. Deze vragenlijsten bieden inzicht in uw beleving en gedragspatronen.

Observaties: Onze psychologen zullen uw gedrag en interacties observeren om aanvullende informatie te verzamelen over uw persoonlijkheidskenmerken.

Eventuele aanvullende tests: Afhankelijk van uw specifieke situatie kan aanvullend psychodiagnostisch materiaal worden gebruikt om uw persoonlijkheid verder te beoordelen.

Onze ervaren psychologen zullen de resultaten van het psychodiagnostisch onderzoek zorgvuldig analyseren en interpreteren. We zullen de bevindingen met u bespreken en een gepersonaliseerd behandelplan of begeleidingsplan opstellen dat past bij uw specifieke behoeften.

Neem contact met ons op

Als u vragen heeft over uw persoonlijkheid, vermoedt dat u een persoonlijkheidsstoornis heeft, of als u op zoek bent naar begeleiding en ondersteuning, aarzel dan niet om contact op te nemen met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze deskundige psychologen staan klaar om u te ondersteunen en u te helpen bij het begrijpen en aanpakken van persoonlijkheidsgerelateerde uitdagingen.
  

psychodiagnostiek brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)