Therapie bij zelfmoordgedachten

Zelfmoordgedachten en begeleiding bij IPO Brasschaat - Ekeren

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we begrijpen dat zelfmoordgedachten een ernstige en gevoelige kwestie zijn. We willen benadrukken dat er altijd hulp beschikbaar is en dat u er niet alleen voor staat. Onze ervaren psychologen bieden begeleiding en ondersteuning aan mensen die worstelen met zelfmoordgedachten, om hen te helpen hoop te vinden, veerkracht op te bouwen en de weg naar herstel in te slaan.

Wat zijn zelfmoordgedachten?

Zelfmoordgedachten zijn gedachten over het beëindigen van het eigen leven. Ze kunnen variëren van vluchtige gedachten tot sterke en aanhoudende gevoelens van wanhoop, hopeloosheid en onvermogen om verder te gaan. Het is belangrijk om te begrijpen dat zelfmoordgedachten serieus genomen moeten worden en dat professionele hulp essentieel is.

Begeleiding bij zelfmoordgedachten

Bij IPO Brasschaat - Ekeren geloven we in het belang van het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor mensen die worstelen met zelfmoordgedachten. Onze psychologen zijn opgeleid om mensen te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Enkele aspecten van onze begeleiding zijn:

Veiligheid en crisisinterventie: Onze eerste prioriteit is uw veiligheid. Als u acuut gevaar loopt, raden we u aan onmiddellijk contact op te nemen met de hulpdiensten of een crisishulplijn. Onze psychologen kunnen u helpen bij het opzetten van een veiligheidsplan en bieden ondersteuning tijdens crisissituaties.

Emotionele steun: We bieden een empathische en niet-oordelende omgeving waarin u vrijuit kunt praten over uw gedachten en gevoelens. Onze psychologen luisteren actief naar uw verhaal en bieden emotionele steun en begrip.

Therapeutische interventies: Onze psychologen werken samen met u aan het verkennen van de onderliggende oorzaken van uw zelfmoordgedachten en het ontwikkelen van copingmechanismen om met deze gedachten om te gaan. Dit kan onder andere bestaan uit cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie en andere passende behandelmethoden.

Opbouwen van veerkracht: Onze focus ligt op het helpen opbouwen van veerkracht en het vinden van hoop. Samen met onze psychologen kunt u werken aan het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om uw psychische welzijn te verbeteren en uw levenskwaliteit te verhogen.

Samenwerking met andere professionals: Indien nodig werken onze psychologen samen met andere professionals, zoals psychiaters, om een uitgebreide en holistische aanpak van uw zorg te bieden.

Neem contact met ons op

Als u zelfmoordgedachten heeft of als u zich zorgen maakt over iemand die zelfmoordgedachten heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met IPO Brasschaat - Ekeren. We zijn er om u te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de juiste hulp en behandeling. Onthoud dat u er niet alleen voor staat en dat er altijd hoop is. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)