Angst therapie

Therapie voor Angst bij IPO Brasschaat - Ekeren

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in het behandelen van angststoornissen. Onze ervaren psychologen bieden effectieve therapieën aan om mensen te helpen bij het overwinnen van hun angsten en het herwinnen van een leven dat vrij is van belemmeringen en beperkingen.

Wat is Angst?

Angst is een normale menselijke emotie die optreedt als reactie op een bedreigende situatie. Het kan ons helpen alert te blijven en te reageren op gevaar. Echter, wanneer angst buitensporig of oncontroleerbaar wordt en ons dagelijks leven verstoort, kan het een angststoornis worden. Angststoornissen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals gegeneraliseerde angststoornis, sociale angststoornis, paniekstoornis, fobieën en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Hoe kan Angst worden behandeld?

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we hoe belemmerend angst kan zijn en we bieden gepersonaliseerde therapieën aan om u te helpen uw angststoornis te overwinnen. Onze benadering is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden en richt zich op het aanpakken van zowel de symptomen als de onderliggende oorzaken van angst.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is een veelgebruikte en effectieve vorm van therapie voor angststoornissen. Het richt zich op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en irrationele overtuigingen die bijdragen aan angstgevoelens. Door middel van CGT leert u nieuwe, gezondere manieren van denken en reageren op angstige situaties, waardoor u uw angst kunt verminderen en uw functioneren kunt verbeteren.

Exposuretherapie is een andere veelgebruikte benadering bij de behandeling van angststoornissen. Het omvat geleidelijke blootstelling aan de angstige situaties of objecten die uw angst triggeren, terwijl u tegelijkertijd leert omgaan met de angst op een meer adaptieve manier. Deze therapie helpt u om angst te verminderen en uw vertrouwen te vergroten door middel van herhaalde blootstelling en oefening.

Daarnaast kunnen ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en stressmanagementtechnieken worden gebruikt om uw angstniveaus te verminderen en u te helpen ontspannen.

Voordelen van Angsttherapie

Vermindering van angstsymptomen: Angsttherapie is gericht op het verminderen van angstsymptomen, zoals zorgen, paniekaanvallen, vermijdingsgedrag en fysieke klachten.

Verbeterd functioneren: Door angst aan te pakken en effectieve copingstrategieën te ontwikkelen, kunt u uw functioneren in het dagelijks leven verbeteren en uw doelen bereiken.

Betere levenskwaliteit: Het overwinnen van angststoornissen kan leiden tot een hogere levenskwaliteit, waarbij u zich vrijer voelt om de dingen te doen die u wilt doen zonder door angst te worden belemmerd.

Neem contact met ons op

Als u last heeft van angstklachten en geïnteresseerd bent in therapie, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze ervaren psychologen staan klaar om u te ondersteunen bij het overwinnen van uw angsten en het bereiken van een gezonder en evenwichtiger leven.
  

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)