EMDR

EMDR Therapie bij IPO Brasschaat - Ekeren

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in EMDR-therapie. Onze ervaren psychologen bieden effectieve behandelingen aan met behulp van Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) voor mensen die worstelen met traumatische ervaringen, angsten, fobieën en andere psychische klachten.

Wat is EMDR Therapie?

EMDR is een evidence-based therapeutische benadering die is ontwikkeld om mensen te helpen bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen en het verminderen van de negatieve impact ervan op hun leven. Het richt zich op het verwerken van onverwerkte herinneringen die zijn vast komen te zitten in het geheugen, waardoor emotionele en psychologische klachten ontstaan.

De therapie maakt gebruik van bilaterale stimulatie, zoals oogbewegingen, geluiden of aanraking, om de hersenen te helpen de informatie van de traumatische gebeurtenis op een gezondere manier te verwerken. Hierdoor kunnen de emotionele lading en de negatieve overtuigingen die aan de gebeurtenis zijn gekoppeld, worden verminderd of geëlimineerd.

Wanneer is EMDR Therapie zinvol?

EMDR Therapie kan effectief zijn bij verschillende psychische klachten en problemen, waaronder:

Traumatische ervaringen: Als u een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt, zoals een ongeval, misbruik, geweld of een natuurramp, kan EMDR u helpen bij het verwerken van de gevolgen en het verminderen van de symptomen van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Angststoornissen: EMDR kan nuttig zijn bij de behandeling van verschillende angststoornissen, waaronder specifieke fobieën, sociale angststoornis, paniekstoornis en gegeneraliseerde angststoornis.

Negatieve overtuigingen: Als u negatieve overtuigingen over uzelf hebt ontwikkeld als gevolg van traumatische ervaringen of negatieve levensgebeurtenissen, kan EMDR u helpen bij het veranderen van deze overtuigingen en het bevorderen van een positiever zelfbeeld.

Somatische klachten: EMDR kan ook worden toegepast bij het verminderen van somatische klachten die verband houden met psychologische stress, zoals chronische pijn, spanningshoofdpijn en andere lichamelijke symptomen.

Voordelen van EMDR Therapie

Traumaverwerking: EMDR is een effectieve methode om traumatische ervaringen te verwerken en de emotionele impact ervan te verminderen.

Symptoomverlichting: EMDR kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals angst, paniek, vermijdingsgedrag, flashbacks en nachtmerries.

Snelle resultaten: EMDR kan vaak leiden tot snelle en blijvende resultaten, zelfs bij langdurige traumatische ervaringen.

Integratie van informatie: EMDR helpt bij het verbinden van de traumatische herinnering met adaptieve informatie, waardoor een gezondere verwerking mogelijk wordt.

Neem contact met ons op

Als u geïnteresseerd bent in EMDR Therapie, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze ervaren psychologen zijn gespecialiseerd in EMDR en staan klaar om u te ondersteunen bij het verwerken van traumatische ervaringen en het bevorderen van uw psychisch welzijn. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)