Cognitieve gedragstherapie

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in cognitieve gedragstherapie. We begrijpen dat het omgaan met psychische uitdagingen een individuele en persoonlijke reis is. Daarom bieden we een effectieve en evidence-based therapievorm aan die bekend staat als cognitieve gedragstherapie (CGT).

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op de verbinding tussen onze gedachten, gevoelens en gedragingen. Het is gebaseerd op het idee dat onze gedachten en overtuigingen invloed hebben op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. CGT richt zich op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en het ontwikkelen van gezondere gedachten en gedragsreacties.

Hoe kan cognitieve gedragstherapie helpen?

Cognitieve gedragstherapie kan effectief zijn bij een breed scala aan psychische problemen en emotionele uitdagingen. Het kan helpen bij het aanpakken van symptomen van angst, depressie, stress, eetstoornissen, verslavingen, traumagerelateerde stoornissen, obsessief-compulsieve stoornis (OCS) en vele andere psychische aandoeningen.

Wat kunt u verwachten tijdens een CGT-behandeling?

Tijdens een cognitieve gedragstherapie behandeling bij IPO Brasschaat - Ekeren werken we samen aan het identificeren van negatieve denkpatronen en gedragspatronen die uw welzijn beïnvloeden. We zullen u helpen om deze patronen bewust te worden en alternatieve gezondere gedachten en gedragingen te ontwikkelen.

Onze ervaren therapeuten zullen u begeleiden bij het verkennen van uw gedachten, emoties en gedragingen, en u helpen om negatieve denkpatronen om te buigen naar meer realistische en positieve gedachten. We zullen u ook voorzien van praktische tools en strategieën om beter om te gaan met stress, angsten en andere uitdagingen in uw dagelijks leven.

Cognitieve gedragstherapie is doorgaans een kortdurende therapievorm die zich richt op het stellen van concrete doelen en het actief werken aan verandering. Het is een samenwerkingsproces tussen u en uw therapeut, waarbij u actief betrokken bent bij het identificeren en oefenen van nieuwe denk- en gedragspatronen.

Neem contact met ons op

Als u geïnteresseerd bent in cognitieve gedragstherapie of als u vragen heeft over hoe het u kan helpen bij uw specifieke situatie, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze professionele therapeuten zijn er om u te ondersteunen en samen met u te werken aan het verbeteren van uw mentale welzijn en kwaliteit van leven. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)