Systeemtherapie

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in systeemtherapie. Systeemtherapie is een effectieve vorm van psychotherapie die gericht is op het begrijpen en veranderen van de interactiepatronen binnen relaties en gezinnen. Onze ervaren therapeuten bieden systeemtherapie aan als onderdeel van ons uitgebreide behandelaanbod.

Wat is Systeemtherapie?

Systeemtherapie is gebaseerd op het idee dat individuele psychische problemen en emotioneel welzijn nauw verbonden zijn met de interacties en dynamiek binnen relaties en gezinnen. Het richt zich niet alleen op het individu, maar ook op het begrijpen van de onderlinge relaties en de invloed daarvan op het welzijn van alle betrokkenen.

Hoe werkt Systeemtherapie?

Bij IPO Brasschaat - Ekeren werken we samen met u en uw naasten om de interactiepatronen en communicatiestijlen binnen uw relaties en gezin te onderzoeken. We streven ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin open en eerlijke communicatie kan plaatsvinden.

Tijdens de systeemtherapie zullen we aandacht besteden aan het identificeren van negatieve interactiepatronen en belemmerende overtuigingen die het functioneren van het gezin kunnen beïnvloeden. We zullen werken aan het verbeteren van de communicatie, het versterken van positieve interacties en het ontwikkelen van gezondere manieren om met conflicten en uitdagingen om te gaan.

Voordelen van Systeemtherapie

Verbeterde relaties: Systeemtherapie richt zich op het verbeteren van de relaties binnen het gezin of de partnerrelatie. Door inzicht te krijgen in de interactiepatronen en communicatiestijlen kunnen gezondere en bevredigende relaties worden opgebouwd.

Gezinsdynamiek: Systeemtherapie richt zich op het begrijpen van de dynamiek binnen het gezin en de invloed daarvan op het individu. Het kan helpen bij het doorbreken van negatieve patronen en het creëren van een gezondere omgeving voor alle gezinsleden.

Collectieve groei: Systeemtherapie stimuleert het idee van collectieve groei, waarbij alle gezinsleden betrokken zijn bij het therapeutische proces. Dit kan leiden tot een beter begrip van elkaar, verbeterde communicatie en een sterker gevoel van verbondenheid.

Langdurige verandering: Systeemtherapie streeft naar langdurige verandering, omdat het zich richt op het veranderen van interactiepatronen en het ontwikkelen van gezondere relaties. Het kan helpen om terugkerende problemen aan te pakken en de veerkracht van het gezin te vergroten.

Neem contact met ons op

Als u geïnteresseerd bent in systeemtherapie of als u vragen heeft over hoe het u en uw gezin kan helpen, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze ervaren therapeuten zijn er om u te ondersteunen en samen te werken aan het bevorderen van gezonde relaties en gezinswelzijn.
  

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)