Schoolpsychologie

Schoolpsychologie bij IPO Brasschaat - Ekeren

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in schoolpsychologie. Onze schoolpsychologen bieden ondersteuning aan kinderen, ouders en scholen om te zorgen voor een optimale leer- en ontwikkelingsomgeving. We geloven dat het welzijn van kinderen op school van cruciaal belang is voor hun academische succes en persoonlijke groei.

Wat is Schoolpsychologie?

Schoolpsychologie richt zich op het begrijpen en aanpakken van de cognitieve, emotionele en gedragsmatige aspecten die van invloed zijn op het leren en de ontwikkeling van kinderen. Schoolpsychologen werken samen met kinderen, ouders en leerkrachten om te zorgen voor een inclusieve en ondersteunende schoolomgeving.

De rol van een schoolpsycholoog omvat het bieden van directe diensten aan individuele studenten, het ondersteunen van leerkrachten bij het ontwerpen van effectieve leermiddelen en -strategieën, het bieden van psycho-educatie aan ouders en het bijdragen aan het creëren van een positieve en inclusieve schoolcultuur.

Onze Aanpak

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we dat elk kind uniek is en zijn of haar eigen behoeften heeft. Onze schoolpsychologen werken samen met kinderen, ouders en scholen om de individuele behoeften te identificeren en afgestemde interventies te ontwikkelen. We bieden een breed scala aan diensten, waaronder:

Leerproblemen en -beoordeling: We kunnen kinderen ondersteunen bij het identificeren van leerproblemen en het ontwikkelen van individuele leerplannen. We voeren ook educatieve beoordelingen uit om inzicht te krijgen in de leerbehoeften van een kind.

Sociaal-emotionele ondersteuning: We bieden begeleiding en interventies om kinderen te ondersteunen bij het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden, het omgaan met stress en het bevorderen van positieve relaties.

Gedragsbeheer: We werken samen met leerkrachten en ouders om gedragsproblemen aan te pakken en positief gedrag te bevorderen. We kunnen ook ondersteuning bieden bij het opstellen van gedragsplannen.

Consultatie en samenwerking: We werken nauw samen met leerkrachten, ouders en andere professionals om de beste ondersteuning te bieden aan kinderen. We bieden consultatiediensten, geven advies en kunnen helpen bij het ontwikkelen van schoolbrede interventies.

Voordelen van Schoolpsychologie

Optimalisatie van leerresultaten: Schoolpsychologie helpt bij het identificeren en aanpakken van leerproblemen, waardoor kinderen hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Bevordering van sociaal-emotioneel welzijn: Door te werken aan sociale en emotionele vaardigheden, helpt schoolpsychologie kinderen bij het ontwikkelen van gezonde relaties en het omgaan met uitdagingen.

Creëren van een inclusieve schoolomgeving: Schoolpsychologie streeft naar inclusie en bevordert positieve schoolculturen waarin alle kinderen zich ondersteund en gewaardeerd voelen.

Neem contact met ons op

Als u interesse heeft in onze schoolpsychologiediensten of als u meer informatie wenst, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze professionele schoolpsychologen staan klaar om samen te werken met scholen, ouders en kinderen om een positieve leeromgeving te creëren en te ondersteunen. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)