Psychotherapie

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinstherapie. We begrijpen dat elk individu en elk gezin uniek is, en we bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin we samenwerken aan het verbeteren van uw mentale welzijn en relaties.

Psychotherapie voor Kinderen en Jongeren

Kinderen en jongeren kunnen te maken krijgen met verschillende emotionele, gedrags- en ontwikkelingsuitdagingen. Onze ervaren therapeuten zijn gespecialiseerd in het werken met jonge individuen en bieden aangepaste psychotherapie aan die past bij de leeftijd en de specifieke behoeften van het kind of de jongere. We gebruiken speelse en creatieve benaderingen om communicatie en zelfexpressie te bevorderen, en werken nauw samen met ouders en verzorgers om de beste ondersteuning te bieden.

Psychotherapie voor Volwassenen

Volwassenen kunnen te maken krijgen met verschillende psychische aandoeningen, stress, levensveranderingen en relatieproblemen. Onze professionele therapeuten bieden een empathische en niet-oordelende omgeving waarin u kunt praten over uw gedachten, gevoelens en uitdagingen. We werken samen met u aan het identificeren van onderliggende patronen, het ontwikkelen van gezondere copingmechanismen en het bevorderen van zelfontdekking en groei.

Gezinstherapie

Gezinstherapie richt zich op het begrijpen en verbeteren van de relaties en dynamiek binnen het gezinssysteem. We erkennen dat gezinnen unieke uitdagingen kunnen hebben, zoals communicatieproblemen, conflicten, opvoedingsvraagstukken en overgangsfasen. Onze gezinstherapeuten werken samen met het gezin om de onderliggende patronen te begrijpen, effectieve communicatiestrategieën te ontwikkelen en positieve veranderingen binnen het gezin te bevorderen.

Onze Aanpak

Bij IPO Brasschaat - Ekeren geloven we in een holistische benadering van psychotherapie, waarbij we rekening houden met de unieke behoeften en achtergronden van elk individu en elk gezin. Onze therapeuten maken gebruik van verschillende evidence-based therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en systeemtherapie, om een gepersonaliseerd behandelplan te ontwikkelen dat aansluit bij uw specifieke doelen.

Neem contact met ons op

Als u of uw gezin behoefte heeft aan psychotherapie of gezinstherapie, aarzel dan niet om contact op te nemen met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze professionele therapeuten zijn er om u te ondersteunen en samen met u te werken aan het bereiken van een betere emotionele gezondheid, welzijn en relaties. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)