Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit en begeleiding bij IPO Brasschaat - Ekeren

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in het bieden van begeleiding aan hoogsensitieve personen. We begrijpen dat hoogsensitiviteit een unieke eigenschap is die zowel uitdagingen als krachten met zich meebrengt. Onze ervaren psychologen bieden begeleiding en ondersteuning om hoogsensitieve personen te helpen hun gevoeligheid te begrijpen, ermee om te gaan en een gezond en gebalanceerd leven te leiden.

Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit, ook wel bekend als HSP (Highly Sensitive Person), verwijst naar een aangeboren eigenschap waarbij het zenuwstelsel gevoeliger is voor prikkels uit de omgeving. Hoogsensitieve personen nemen subtielere details waar, verwerken informatie diepgaander en ervaren emoties intenser. Ze kunnen gevoelig zijn voor overstimulatie en hebben behoefte aan tijd om zich terug te trekken en te herstellen.

Begeleiding voor hoogsensitieve personen

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we dat hoogsensitiviteit zowel uitdagingen als voordelen met zich meebrengt. Onze psychologen bieden gespecialiseerde begeleiding om hoogsensitieve personen te helpen hun unieke kenmerken te begrijpen en te omarmen. Enkele aspecten van onze begeleiding zijn:

Zelfbewustzijn: Samen met onze psychologen kunt u uw hoogsensitieve eigenschappen verkennen en begrijpen. Dit omvat het identificeren van uw specifieke triggers, sterke punten en behoeften.

Stressmanagement: Hoogsensitieve personen kunnen vatbaarder zijn voor stress en overprikkeling. Onze psychologen kunnen u helpen bij het ontwikkelen van effectieve stressmanagementtechnieken, zoals ontspanningsoefeningen, mindfulness en het creëren van gezonde grenzen.

Emotionele regulatie: Hoogsensitieve personen ervaren emoties vaak intenser. Onze psychologen kunnen u helpen bij het begrijpen en reguleren van uw emoties, zodat u beter kunt omgaan met emotionele uitdagingen.

Zelfzorg: Het is essentieel voor hoogsensitieve personen om goed voor zichzelf te zorgen. Onze psychologen kunnen u begeleiden bij het ontwikkelen van zelfzorggewoonten die passen bij uw behoeften en levensstijl.

Omgaan met overprikkeling: Onze psychologen kunnen u strategieën aanreiken om overprikkeling te voorkomen en ermee om te gaan. Dit kan onder andere het creëren van een rustige omgeving, het plannen van rustmomenten en het stellen van grenzen omvatten.

Neem contact met ons op

Als hoogsensitiviteit een uitdaging vormt in uw leven en u behoefte heeft aan begeleiding, aarzel dan niet om contact op te nemen met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze empathische psychologen staan klaar om u te ondersteunen bij het begrijpen en omarmen van uw hoogsensitiviteit, zodat u een evenwichtig en vervullend leven kunt leiden. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)