Psychodiagnostisch onderzoek naar Autisme of ASS bij IPO Brasschaat - Ekeren

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we dat autisme spectrum stoornis (ASS) een complexe neurologische aandoening is die individuen op unieke wijze beïnvloedt. We zijn toegewijd aan het bieden van grondige en uitgebreide psychodiagnostische onderzoeken om een duidelijk inzicht te krijgen in autisme en ASS. Hierdoor kunnen we individuen en hun families de juiste ondersteuning en begeleiding bieden.

Wat is autisme spectrum stoornis (ASS)?

Autisme spectrum stoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis die invloed heeft op de communicatie, sociale interactie en gedragspatronen van een individu. Mensen met ASS kunnen moeite hebben met het begrijpen van sociale signalen, het aangaan van relaties en het flexibel omgaan met veranderingen. Ze kunnen ook specifieke interesses en repetitieve gedragingen hebben.

Psychodiagnostisch onderzoek naar Autisme of ASS

Het psychodiagnostisch onderzoek naar autisme of ASS bij IPO Brasschaat - Ekeren is ontworpen om een uitgebreide evaluatie te bieden van de symptomen, gedragspatronen en specifieke kenmerken die verband houden met autisme. Dit onderzoek is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Het onderzoek omvat verschillende onderdelen, waaronder:

Klinische interviews: Onze ervaren psychologen zullen uitgebreide gesprekken voeren met u, uw kind en eventueel andere betrokkenen om een volledig beeld te krijgen van de symptomen, ontwikkelingsgeschiedenis en andere relevante informatie.

Gedragsobservaties: We zullen het gedrag en de interacties van het individu observeren om inzicht te krijgen in specifieke gedragspatronen die verband houden met autisme of ASS.

Gestandaardiseerde vragenlijsten: We zullen gebruik maken van betrouwbare vragenlijsten die zijn ontworpen om specifieke symptomen en gedragskenmerken van autisme of ASS te meten. Deze vragenlijsten worden vaak ingevuld door zowel uzelf als door ouders, leraren of andere betrokkenen.

Neuropsychologische tests: We zullen een reeks gestandaardiseerde neuropsychologische tests afnemen om verschillende cognitieve functies te beoordelen die verband houden met autisme, zoals taalvaardigheden, executieve functies en sensorische verwerking.

Onze ervaren psychologen zullen de resultaten van het psychodiagnostisch onderzoek zorgvuldig analyseren en interpreteren. We zullen de bevindingen met u bespreken en een gepersonaliseerd behandel- of begeleidingsplan opstellen dat past bij uw specifieke behoeften.

Neem contact met ons op

Als u vermoedt dat u of uw kind autisme of ASS heeft, of als u op zoek bent naar een diagnose of bevestiging, aarzel dan niet om contact op te nemen met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze deskundige psychologen staan klaar om u te ondersteunen, een duidelijk beeld te krijgen van uw situatie en u te helpen bij het vinden van passende behandelingen en ondersteuning. 

psychodiagnostiek brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)