Integratieve therapie

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we Integratieve Psychotherapie aanbieden. We begrijpen dat ieder individu uniek is en dat verschillende therapeutische benaderingen nodig kunnen zijn om de beste resultaten te behalen. Met Integratieve Psychotherapie streven we ernaar om een persoonlijk afgestemde behandeling te bieden die rekening houdt met uw specifieke behoeften, doelen en voorkeuren.

Wat is Integratieve Psychotherapie?

Integratieve Psychotherapie is een holistische benadering waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende therapeutische modellen en technieken. Het combineert elementen uit verschillende theoretische stromingen, zoals psychodynamische therapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en humanistische therapie. Door deze integratie kunnen we een flexibele en op maat gemaakte aanpak bieden die past bij uw unieke situatie.

Hoe werkt Integratieve Psychotherapie?

Bij IPO Brasschaat - Ekeren werken onze ervaren therapeuten nauw met u samen om een therapeutische aanpak te ontwikkelen die het beste bij u past. We beginnen met een grondige evaluatie van uw huidige situatie, uw persoonlijke geschiedenis en uw doelen voor de therapie. Op basis hiervan selecteren we de meest geschikte therapieën en technieken die kunnen worden geïntegreerd in uw behandeling.

Tijdens de therapie sessies zullen we verschillende benaderingen combineren om u te ondersteunen bij het verkennen van uw emoties, gedachten, gedragspatronen en relaties. We zullen samenwerken om inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van uw problemen en te werken aan positieve veranderingen. Integratieve Psychotherapie moedigt actieve betrokkenheid aan, waarbij u wordt aangemoedigd om uw eigen groei en welzijn te bevorderen.

Voordelen van Integratieve Psychotherapie

Flexibiliteit: Integratieve Psychotherapie biedt flexibiliteit door verschillende benaderingen te combineren. Dit stelt ons in staat om de behandeling af te stemmen op uw specifieke behoeften en doelen.

Holistische aanpak: Door verschillende perspectieven te integreren, wordt er aandacht besteed aan verschillende aspecten van uw welzijn, inclusief uw emoties, gedachten, gedragingen en relaties.

Individueel afgestemd: Integratieve Psychotherapie erkent dat ieder individu uniek is. De therapie wordt afgestemd op uw persoonlijke kenmerken en behoeften.

Breed toepasbaar: Integratieve Psychotherapie kan effectief zijn bij een breed scala aan psychische problemen, waaronder angst, depressie, relatieproblemen, trauma, verslavingen en meer.

Neem contact met ons op

Als u geïnteresseerd bent in Integratieve Psychotherapie of als u vragen heeft over hoe het u kan helpen, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze professionele therapeuten staan klaar om u te ondersteunen en samen met u te werken aan het bevorderen van uw emotionele welzijn en persoonlijke groei. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)