Rouw en verlies

Psychologische begeleiding bij rouw en verwerking bij IPO Brasschaat - Ekeren

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we begrijpen dat rouw een complex en persoonlijk proces is. Het verlies van een dierbare kan een diepe emotionele impact hebben en het dagelijks functioneren beïnvloeden. Onze ervaren psychologen bieden ondersteuning en begeleiding om u te helpen bij het omgaan met uw rouw en het vinden van manieren om uw verlies te verwerken.

Wat is rouw?

Rouw is een natuurlijke reactie op het verlies van een geliefde persoon, een relatie, een baan, een gezondheidstoestand of een andere waardevolle situatie. Het is een proces waarin we geconfronteerd worden met verschillende emoties, zoals verdriet, boosheid, angst en verwarring. Rouw kan ook fysieke, cognitieve en gedragsmatige veranderingen met zich meebrengen.

Psychologische begeleiding bij rouw

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we dat iedereen zijn eigen unieke manier heeft om met rouw om te gaan. Onze psychologen bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin u uw emoties kunt uiten en de juiste tools kunt ontwikkelen om met uw verlies om te gaan. Enkele manieren waarop onze psychologen kunnen helpen zijn:

Emotionele ondersteuning: Rouw kan gepaard gaan met intense emoties. Onze psychologen bieden een empathisch luisterend oor en emotionele ondersteuning tijdens uw rouwproces.

• Verwerking van verlies: Samen met onze psychologen kunt u werken aan het verwerken van uw verlies. Dit omvat het verkennen van uw gevoelens, het identificeren van uw behoeften en het vinden van manieren om uw verlies een plek te geven in uw leven.

 Praktische strategieën: Onze psychologen kunnen u helpen bij het ontwikkelen van praktische strategieën om met rouw om te gaan, zoals het vaststellen van routines, het omgaan met triggers en het creëren van een ondersteunend netwerk.

• Rouw bij kinderen en jongeren: We bieden ook gespecialiseerde ondersteuning bij rouwverwerking voor kinderen en jongeren. Onze psychologen kunnen helpen bij het begrijpen en uiten van emoties, het omgaan met verlies op verschillende ontwikkelingsniveaus en het bieden van passende begeleiding.

Neem contact met ons op

Als u behoefte heeft aan psychologische begeleiding bij rouw en verlies, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze toegewijde psychologen staan klaar om u te ondersteunen tijdens dit moeilijke proces en u te helpen uw rouw op een gezonde manier te verwerken. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)