Therapie voor depressieve klachten

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in het behandelen van depressie. Onze ervaren psychologen bieden effectieve therapieën aan om mensen te helpen bij het overwinnen van depressie en het herstellen van hun emotioneel welzijn.

Wat is Depressie?

Depressie is een veelvoorkomende psychische aandoening die invloed heeft op de stemming, het denken en het algehele functioneren van een persoon. Het gaat verder dan gewone gevoelens van verdriet en kan leiden tot aanhoudende gevoelens van somberheid, verlies van interesse in activiteiten, verminderde energie, slaapproblemen, veranderingen in eetlust, concentratieproblemen, gevoelens van waardeloosheid en gedachten aan zelfmoord.

Hoe kan Depressie worden behandeld?

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we de impact die depressie kan hebben op uw leven en welzijn. We bieden gepersonaliseerde therapieën aan om u te helpen uw depressie te overwinnen en een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is een veelgebruikte en effectieve behandelmethode voor depressie. Het richt zich op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en gedragspatronen die bijdragen aan uw depressieve gevoelens. Door middel van CGT leert u nieuwe, gezondere manieren van denken en reageren, waardoor u uw stemming kunt verbeteren en uw functioneren kunt herstellen.

Daarnaast kan Interpersoonlijke Therapie (IPT) ook nuttig zijn bij de behandeling van depressie. IPT richt zich op het verbeteren van uw relaties en het aanpakken van problemen in uw sociale interacties die kunnen bijdragen aan uw depressieve symptomen. Door te werken aan het versterken van uw ondersteunende relaties en het aanpakken van conflicten, kan IPT helpen om uw stemming te verbeteren en uw algehele welzijn te bevorderen.

In sommige gevallen kan medicatie ook worden overwogen als onderdeel van uw behandelplan. Deze vraag kan bekeken worden met de huisarts. Als psychologenpraktijk werken wij nauw samen met andere zorgverleners en staan wij open voor overleg met de huisarts waar nodig.

Voordelen van Depressietherapie

Verbeterde stemming: Depressietherapie is gericht op het verminderen van depressieve symptomen, waardoor uw stemming verbetert en u zich beter kunt voelen.

Herstel van functioneren: Door het aanpakken van negatieve denkpatronen en gedragspatronen, kan depressietherapie u helpen om uw functioneren te herstellen en uw dagelijkse activiteiten weer op te pakken.

Verbeterde levenskwaliteit: Het overwinnen van depressie kan leiden tot een hogere levenskwaliteit, waarbij u weer kunt genieten van de dingen die u belangrijk vindt en betekenisvolle relaties kunt opbouwen.

Neem contact met ons op

Als u worstelt met depressieve gevoelens en geïnteresseerd bent in therapie, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze deskundige psychologen staan klaar om u te ondersteunen bij het overwinnen van uw depressie en het herstellen van uw emotioneel welzijn. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)