Schematherapie

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in schematherapie. Schematherapie is een effectieve en diepgaande vorm van psychotherapie die is ontwikkeld om langdurige patronen van emotionele en gedragsmatige problemen aan te pakken. Onze ervaren therapeuten bieden schematherapie aan als een onderdeel van ons uitgebreide behandelaanbod.

Wat is Schematherapie?

Schematherapie is gebaseerd op het idee dat veel psychische problemen voortkomen uit diepgewortelde negatieve overtuigingen (schema's) die zich in de vroege jeugd hebben ontwikkeld. Deze schema's beïnvloeden hoe we onszelf, anderen en de wereld om ons heen waarnemen en hoe we ermee omgaan. Schematherapie richt zich op het begrijpen en veranderen van deze schema's om emotioneel welzijn en gezonde relaties te bevorderen.

Hoe werkt Schematherapie?

Bij IPO Brasschaat - Ekeren werken we samen met u aan het identificeren en begrijpen van uw negatieve schema's en de manier waarop ze uw gedachten, gevoelens en gedrag beïnvloeden. We helpen u om inzicht te krijgen in de oorsprong van deze schema's en de impact ervan op uw huidige leven.

Tijdens de schematherapie werken we aan het veranderen van negatieve schema's door middel van verschillende technieken, waaronder cognitieve herstructurering, experientiële oefeningen en het ontwikkelen van gezondere copingstrategieën. We zullen ook aandacht besteden aan het versterken van positieve schema's, zodat u nieuwe manieren kunt ontwikkelen om met uzelf en anderen om te gaan.

Voordelen van Schematherapie

Diepgaand inzicht: Schematherapie biedt een diepgaand inzicht in de oorsprong en impact van uw negatieve schema's, waardoor u beter kunt begrijpen waarom bepaalde patronen zich herhalen.

Verandering op lange termijn: Door te werken aan het veranderen van negatieve schema's, streeft schematherapie naar blijvende veranderingen op lange termijn, in plaats van alleen symptoombestrijding.

Verbeterde relaties: Door het ontwikkelen van gezondere copingmechanismen en het veranderen van negatieve interactiepatronen, kan schematherapie u helpen om gezondere en bevredigende relaties op te bouwen.

Zelfontwikkeling: Schematherapie stimuleert zelfontwikkeling en helpt u bij het opbouwen van een positiever zelfbeeld, zelfcompassie en een gevoel van eigenwaarde.

Neem contact met ons op

Als u geïnteresseerd bent in schematherapie of als u vragen heeft over hoe het u kan helpen, neem dan gerust contact op met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze ervaren therapeuten zijn er om u te ondersteunen en samen met u te werken aan het bevorderen van uw emotionele welzijn en persoonlijke groei. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)