Traumatherapie

Traumabehandeling bij IPO Brasschaat - Ekeren

Welkom bij IPO Brasschaat - Ekeren, waar we gespecialiseerd zijn in de behandeling van trauma. We begrijpen dat trauma een ingrijpende impact kan hebben op iemands leven en welzijn. Onze ervaren psychologen bieden veilige en effectieve therapieën om mensen te helpen herstellen van traumatische gebeurtenissen en weer grip te krijgen op hun leven.

Wat is een trauma?

Een trauma verwijst naar een intense en overweldigende ervaring die een diepe emotionele schok veroorzaakt. Het kan het gevolg zijn van verschillende gebeurtenissen, zoals een ernstig ongeval, fysiek of seksueel geweld, natuurrampen, oorlog, verlies van een dierbare of andere traumatische gebeurtenissen. Trauma kan leiden tot langdurige emotionele en fysieke symptomen die het dagelijks functioneren beïnvloeden.

Mogelijke oorzaken van trauma

Traumatische ervaringen kunnen variëren en worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

• Eénmalige gebeurtenissen: Dit omvat gebeurtenissen zoals auto-ongelukken, overvallen, natuurrampen of getuige zijn van een gewelddadige situatie.

• Langdurige traumatisering: Dit verwijst naar situaties waarin iemand gedurende een langere periode wordt blootgesteld aan traumatische omstandigheden, zoals misbruik, geweld binnen het gezin of oorlogservaringen.

• Complex trauma: Dit zijn traumatische gebeurtenissen die plaatsvinden gedurende de kindertijd en invloed hebben op de ontwikkeling en de vorming van relaties.

Hoe kan een psycholoog helpen bij de behandeling van trauma?

Bij IPO Brasschaat - Ekeren begrijpen we dat trauma een unieke en persoonlijke ervaring is. Onze psychologen zijn getraind in verschillende evidence-based therapieën om mensen te helpen bij het verwerken en helen van trauma. Enkele manieren waarop een psycholoog kan helpen bij de behandeling van trauma zijn:

• Traumagerichte therapieën: Onze psychologen kunnen gebruikmaken van traumagerichte therapieën zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en cognitieve gedragstherapie om de emotionele en lichamelijke reacties op het trauma te verminderen en te verwerken.

Veiligheid en stabiliteit: Het opbouwen van een gevoel van veiligheid en stabiliteit is essentieel bij traumabehandeling. Onze psychologen bieden ondersteuning bij het ontwikkelen van copingmechanismen en het versterken van veerkracht.

• Emotionele regulatie: Trauma kan leiden tot intense en oncontroleerbare emoties. Onze psychologen werken samen met individuen om vaardigheden te ontwikkelen om emoties te reguleren en om te gaan met triggers.

• Herstel van zelfbeeld en vertrouwen: Trauma kan het zelfbeeld en het vertrouwen aantasten. Onze psychologen richten zich op het bevorderen van een positief zelfbeeld en het herstellen van vertrouwen in zichzelf en anderen.

Neem contact met ons op

Als u of iemand die u kent worstelt met trauma, aarzel dan niet om contact op te nemen met IPO Brasschaat - Ekeren. Onze empathische en ervaren psychologen staan klaar om u te ondersteunen bij het verwerken van trauma en u te helpen weer controle over uw leven te krijgen. 

psychotherapie brasschaat ekeren schoten kapellen

Praktijk IPO KAPELLEN
Regio Kapellen - Brasschaat - Ekeren - Schoten

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

© PRAKTIJK IPO 2024

Openingsuren

Consultaties:
Op afspraak (ma - za)
Algemeen nummer Deurne Antwerpen
0456 41 87 70 (tussen 10u-12u)